Vraget og Korevlerne

Oprettet d. under Kvæg, Naturpleje, Vand til dyrene

Vraget og Korevlerne
Vraget og Korevlerne
Vraget og Korevlerne
Vraget og Korevlerne
Vraget og Korevlerne

 

I Odsherred Kommune på Vestsjælland er der fokus på naturbevarelsen. Vraget og Korevlerne er to kystområder, hvor græssende kvæg sørger for, at arealerne ikke vokser til. Hegnsløsningerne er nøje tilpasset til området - og tager særligt hensyn til publikums færden.

 

 

Naturen er ikke helt ulig dén, man kender fra Vadehavet - men vi står ved ”Korevlerne”, i bunden af Sejerø Bugt, mellem Sjællands Odde og Røsnæs. Her har hav og vind gennem årtusinder dannet den sandede kystlinje.

”Den type natur vi ser her, er på europæisk plan gået stærkt tilbage”, fortæller Erich Wederkinch, der er biolog i Odsherred Kommune. Problemet er især indførte træer og planter, som er ved at tage magten: ”Naturen gror simpelthen til, hvis ikke den bliver afgræsset” forklarer Erich Wederkinch. Derfor er der nu udsat Gallowaykvæg, som skal afgræsse Korevlerne, ligesom det allerede gøres ved ”Vraget”, nogle kilometer mod syd.

Ønsket om fri færden afspejler sig i hegnsløsningerne langs kysten: Over et åløb har Poda både bygget en kreaturovergang og en gangbro til publikum, og ved adgangsvejene til stranden er indhegningerne suppleret med nethegn, så børn og hunde ikke uforvarende kommer i kontakt med el-hegnet. Overalt er der med passende mellemrum sørget for passage for publikum via færiste og selvlukkende klaplåger.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar