Tusindårsskoven i Malmö

Oprettet d. under Naturpleje

Tusindårsskoven i Malmö

Malmø har fået et nyt åndehul i Lindängelund. Den 100 Ha store park byder bl.a. på ”Millennieskogen” (Tusindårsskoven), der er en botanisk samling af eksotiske kæmpetræer - og Poda hegn og låger, der passer perfekt til landskabsarkitektens visioner
 

Hegnsnyt er taget til Malmö for at se nærmere på den nye stor bypark, ”Lindängelund”.

Parken blev iværksat allerede i 1990’erne og har været et kæmpe anlægsarbejde, der stille og roligt har strakt sig over de mellemliggende år. Over 1 million kubikmeter jord er tilført for at skabe et spændende område med festplads, en stor kunstig sø og et spændende bakkelandskab med en ås, der samtidig elegant fungerer som en støjvold mod motorvejen, der afgrænser parken på den ene side.

I en del af parken ligger ”Millenie-skogen” (Tusindårsskoven), der er en botanisk samling af eksotiske kæmpetræer.

Skoven blev etableret i år 2000 som en markering af årtusindskiftet. Symbolsk nok plantedes 1.000 træer og som et smart tiltag var træerne sponsoreret af virksomheder og private Malmøborgere, der på den måde kunne få deres ”eget” træ i parken.

Her vokser bl.a. verdens største træsort, mammuttræet, western red cedar og kinesisk sequoia, der blev anset som uddødt indtil det blev genopdaget i 1941.

– Men det handler ikke om rækker af træer med et skilt på med et eller andet underligt navn, siger Magnus Svensson, der er landskabsarkitekten bag parken. - Det skal være en rigtig skov med stedsegrønne træer og en ”fred og ro karakter”.

Som hegn er valgt et 2-lægte Poda Farmland naturhegn, der er fremstillet i kløvet western red cedar (læs mere på side 2). Hegnet er selvfølgelig en kobling til træerne i skoven og passer samtidig perfekt til parkens rustikke, naturlige atmosfære.

For at beskytte de nye træer mod vildtskader er der monteret nethegn på Farmlandhegnet og indgangspartierne til parken er Podas Country House låger i hårdttræ - en flot, matchende hegnsløsning til Malmøs nye bypark.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar