Fårene passer solenergianlægget

Oprettet d. under Naturpleje

Fårene passer solenergianlægget

Solcelle- og solvarmeanlæg skyder op mange steder i landet. ”Venlige” hegnsløsninger giver både den ønskede sikkerhed og mulighed for at få arealerne plejet på en naturlig måde.
 

Der er en hyggelig stemning ved solvarmeanlægget, som hører til Nykøbing Sjællands Varmeværk.

Etableringen af et solenergianlæg er en vanskelig balance mellem ønsket om mere vedvarende energi og hensynet til landskab og boligområder, men her er det lykkedes at skabe et indbydende miljø. Publikum kan holde picnic, se udsigten fra toppen af bygningen i midten af anlægget eller bare gå, løbe eller cykle en tur i ”skoven” af solfangere.

I stedet for larmende maskiner eller sprøjtegifte er det en flok får der sørger for at holde græsset lavt og pænt, men fårene er ikke kun til ære for publikum:

De plejer økonomisk og effektivt de forskellige indhegninger i anlægget - selv helt inde under de skrå paneler, hvor det ellers ville være vanskeligt at komme til med maskiner. Håndskrevne skilte på hegnet fortæller publikum i hvilken indhegning fårene går - der er tydeligvis interesse for dyrene.

Hegn efter behov
Som hegn er valgt Poda Supernet i 100 cm’s højde. Denne nethegnstype er kendetegnet ved sin konstruktion, hvor de vand- og lodrette tråde er samlet med en ”trådknude”, i stedet for blot at være viklet sammen. Sammen med den kraftige konstruktion i high tensile stål giver det et stærkt og holdbart nethegn, der virkelig kan holde til knubs og tryk fra fårene.

I områder, hvor man ikke ønsker at uvedkommende kravler over hegnet, kan nethegn i øvrigt konstrueres i højder på 2 meter eller mere. Skal sikkerheden være endnu højere, kan hegnet konstrueres med Poda Multinet, der er en ny nethegnstype med ”klatresikre” masker på blot 5 x 10 cm. Multinet kan også monteres på træpæle, f.eks. Poda Økopæle i robinietræ, så indhegningen beholder sin karakter af et ”naturligt” dyrehegn.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar