Soldrevet lågeautomatik fra Poda Hegn er nomineret til ”Innovation Award” – se den på ”Hest & Rytter

Oprettet d. under Porte og låger

Soldrevet lågeautomatik fra Poda Hegn er nomineret til ”Innovation Award” – se den på ”Hest & Rytter

Poda Hegn lancerer en ny type lågeautomatik, der får strøm fra solen og derfor kan installeres på låger overalt i naturen. Den soldrevne lågeautomatik giver bekvem adgang til indhegnede naturområder og sørger for, at dyrene er sikkert indhegnede.

 

Den nye, soldrevne automatik fra Poda Hegn giver mulighed for at åbne og lukke en låge automatisk, blot med et tryk på en knap - også på afsides steder, hvor der ikke er adgang til 230 Volt. Motor og styring kører nemlig på 24 Volt og forsynes med strøm fra solcellepaneler. Den soldrevne automatik kan monteres på de fleste låger og tilpasses efter behov.

 

Systemet er bl.a. velegnet til låger på ridestier, der går gennem indhegnede områder - f.eks. naturarealer, der afgræsses med får eller andre dyr. Automatikken aktiveres med en trykknap, der monteres i en bekvem højde, så rytteren kan blive på hesten, når han/hun skal igennem lågen. En ”blød start/stop”-funktion aktiverer lågen uden pludselige ryk, der typisk kan forskrække heste.

 

Automatiklåger er også særdeles velegnet til brug for kørestolsbrugere og andre handicappede, der kan have svært ved at åbne og holde tunge, selvlukkende låger mens de passerer. Fotoceller registrerer bevægelse i lågeåbningen, så lågen ikke lukker, før man er helt igennem. Automatikken sørger desuden for at lukke lågen et fastsat antal sekunder efter åbningen, så der ikke er nogen risiko for at lågen efterlades åben og dyrene løber ud af indhegningen.

 

Den soldrevne lågeautomatik blev i efteråret belønnet med titlen  ”Stjernenyhed”  på landbrugsudstillingen AGROMEK og er nomineret til årets ”Innovation Award” på den tyske udstilling EQUITANA 2019 (9.-17. marts). Den nye lågeautomatik kan opleves på Poda Hegns stand nr. L 9030 på udstillingen Hest & Rytter i Herning (7.-10.marts).

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

 

 

Send en besked og få svar fra dit lokale Poda center


 

© Poda A/S 2020