Ny mulighed for tilskud til indhegninger i Natura 2000-områder

Oprettet d. under Naturpleje

Ny mulighed for tilskud til indhegninger i Natura 2000-områder

Efter en pause åbner Naturstyrelsen nu igen op for muligheden for at søge om tilskud til forberedelse til afgræsning. Hvis du ejer jord i ét af de tilskudsberettigede Natura 2000-områder, har du derfor mulighed for at få hjælp til at skabe et værdifuldt naturområde med græssende dyr på din ejendom.

 

Du kan søge om tilskud til nyt hegn, elforsyning, drikkevandsforsyning, fangfolde og såkaldt facilitering. Man skal som minimum søge tilskud til hegn eller drikkevandsforsyning. Nogle vejledende eksempler er 28 kr. pr. meter hegn (afhængigt af hegnstype), 9.228 kr. til spændingsgiver, 13.202 kr. til drikkekar/pumpe og 16.478 kr. til en fast eller mobil fangfold. Se mere i denne tilskudsguide.

 

Tilskuddet kan både bruges til at dække udgifterne til materialer og selve arbejdet med at montere hegn og tilbehør. Er arealerne tilgroede, kan du desuden søge om tilskud til rydning inden hegnsopsætning. Læs meget mere i denne folder fra Landbrugsstyrelsen.

 

Ansøgningsperioden er 2/8 - 17/9, så det er nu, de nye naturprojekter skal planlægges: Poda hjælper naturligvis gerne med dit hegnsprojekt og kan også formidle kontakten til landbrugsrådgivningen, hvis du har brug for hjælp til ansøgningen. Kontakt dit lokale Poda-center her.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar