Poda i Tyskland: Anlæg til avls- og springheste hos Stall Fromberger

Oprettet d. under Heste

Poda i Tyskland: Anlæg til avls- og springheste hos Stall Fromberger

Godset Osterrade i Schleswig-Holstein driver et stutteri og en stald med springheste - ”Stall Fromberger”, under ledelse af Jan-Pierre Fromberger. Til de mange avls- og springheste var der behov for pladsudvidelse og et nyt anlæg blev derfor designet og udviklet i samarbejde med Poda Zaun Tecklenburger Land, som også har udført opgaven.

 

Folde i moduler

Anlægget er designet i moduler, hvor hver fold har en dimension på 12 x 18 meter. Foldene har afrundede hjørner, så hestene ikke stopper pludseligt i et hjørne, men bliver ledt videre langs hegnet. På den måde minimeres skader på sener og ledbånd og en yderligere fordel er, at hestene ikke fristes til at hoppe over hegnet.

 

Særlige folde til hingste

Indhegningerne til avlshingstene består af folde på hver 12x18 meter. Der går kun 1 hingst i hver fold og  foldene er anlagt med en indbyrdes afstand på 2,5 meter, så hingstene ikke kommer op at strides. Til de store hingste blev foldene konstrueret med lægtehegn i brunimprægneret fyrretræ, der er et populært valg i Tyskland. Hegnene har en højde på hele 180 cm og er monteret med 4 lægter. Fra Podas serie af klassiske Country House låger blev der monteret 145 cm høje låger i matchende udførelse.

 

Sikkerheden i top

Anlægget til springheste består af 8 folde. Her er foldene arrangeret overfor hinanden, så man bekvemt og sikkert kan benytte en fælles adgangsvej på vej til og fra foldene. Praktiske teleskoplåger giver adgang til indhegningerne, der er udført som 3-lægtehegn i en højde på 150 cm.

 

 

Uanset, hvor kraftigt og højt et lægtehegn er, bør der altid monteres elektriske tråde, så hestene har respekt for hegnet. Som el-sikring blev der valgt en flettet Polytråd Turbo. Denne tråd udmærker sig ved at være let og stabil og er forsynet med kraftige ledere i høj kvalitet, så der er fuldt stød på el-hegnet overalt i indhegningerne.

 

Et flot og sikkert anlæg til de værdifulde heste hos Stall Fromberger.

 


Produktblade

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

 

 

Send en besked og få svar fra dit lokale Poda center


 

© Poda A/S 2020