En flok smågrise kan ses gennem maskerne på et nethegn.
Hegn til svin

Optimal hegnsløsning fra Poda til vildsvin og frilandsgrise

Regler for hegn til frilandsgrise

Bekendtgørelsen om hold af svin på friland siger bl.a., at en indhegning skal bestå af et indre hegn og et omfangshegn, i en indbyrdes afstand af mindst fem meter.

Alternativt kan det indre hegn etableres direkte på omfangshegnet, hvis det består af mindst tre strømførende tråde med alarm, der udløses, hvis spændingen falder i de strømførende tråde. Denne alarmfunktion findes i Poda´s avancerede spændingsgivere.

Desuden skal der tages hensyn til omgivelserne: Det indre hegn skal være placeret mindst 10 meter fra arealer med offentlig adgang, og mindst 50 meter fra rastepladser, campingpladser og lignende.

Det ydre hegn, omfangshegnet

Som omfangshegn anbefaler vi et stærkt nethegn med Poda Supernet, suppleret med en elektrisk overtråd, så en samlet totalhøjde på ca. 80 cm opnås. Poda Supernet er udført i ”high-tensile” stål og er konstrueret med den særlige ”tight-lock” knude i alle trådsamlinger.
Supernettets høje kvalitet gør, at hegnet holder formen og kan fjedre ved påvirkninger. Levetiden overgår langt de almindelige nethegn, og da Supernettet desuden tillader en større pæleafstand, er forskellen i de samlede anlægsudgifter minimal.

I områder med stort rævetryk kan det være nødvendigt med et 160 cm højt Multinet, kombineret med ekstra elsikring (se evt. 'Hegn mod ræv' type E-160 her)

Inderhegnet

Et separat inderhegn kan typisk udføres som et 3-4 tråds Poda hegn med Insultimber.

Bemærk, at det nu er tilladt at montere inderhegnet direkte på omfangshegnet, hvorved indhegningen kan forenkles betydeligt! I dette tilfælde skal der ved større indhegninger anvendes Poda’s avancerede M-i serie spændingsgivere, der er i stand til at alarmere om fejl på el-hegnet, eller Poda FenceAlarm, der også kan tilsluttes mindre indhegninger.

Lad Poda stå for dine hegnsprojekter

Poda-centrene råder over en specialiseret maskinpark og veluddannet fagpersonale. Som en del af Poda-gruppen trækker hvert Poda-center desuden på betydelige fælles erfaringer og ressourcer - også når de helt store opgaver skal løses.

Et samarbejde med dit lokale Poda-center er kort fortalt din sikkerhed for et vellykket hegnsprojekt - gang efter gang!

Tekniske specifikationer

Lad os montere dit hegn

Vi har monteret hegn siden 1975. Derfor tør vi godt love effektiv og professionel montage af dit hegn 

Læs mere om montage

Få et tilbud

Lad Poda stå for din indhegning. Dit lokale Poda center udarbejder gerne et godt tilbud på dit kommende hegnsprojekt.

Få inspiration til dit hegn

Download vores katalog, som er fyldt med inspiration til dit nye hegn 

Har du spørgsmål? 

Skriv til os, så vender vores lokale Poda Partner tilbage hurtigst muligt

Find Poda partner

Din lokale Poda partner er klar med svar
og kompetent rådgivning

Hvorfor skal du vælge Poda?

Årtiers erfaring

Totalentreprise

Vi passer på miljøet

Garanti for kvalitet