Polytape, det moderne El -Hegn

Polytape – det moderne el-hegn

El-hegn er i hovedreglen et effektivt og økonomisk alternativ til et ”rigtigt” fast hegn, men især når det gælder el-hegn til heste bør du være særlig påpasselig. Heste er nogle af de vanskeligste dyr at indhegne, og desværre sker der for mange skader og fatale ulykker pga. el-hegn der er af for dårlig kvalitet, er anvendt forkert eller er direkte uegnede til heste.

Podas Polytape er et moderne el-hegn med en god sikkerhed. Til hestehegn anvender vi Polytape i 40 mm’s bredde, som gør hegnet ekstra tydeligt for hestene.

Vælg det rigtige Polytape

Først og fremmest skal du vælge polytape med en god ledeevne (lav modstand). Det er en forudsætning for, at hegnet kan give et effektivt stød, så dyrene har respekt for hegnet. Polytape fra Poda har særligt god ledeevne pga. deres mange ledere i høj kvalitet.

Til hestehegn anvender vi 40 mm bred Polytape, som fås i modellerne ”Standard” (hvidt med sort kant) og ”Turbo” (rødt/hvidt samt hvid og brun med diskret rød kantforstærkning).

Et særdeles synligt el-hegn for heste, også i snevejr. Hvis hegnets længde overstiger 500 meter (vejl.) bør du anvende model ”Turbo”.

Polytape ”Turbo” er i en klasse for sig, konstrueret med hele 14 kraftige ledere, udført i særlige, rustfri metallegeringer. Her er der maksimal kraft på stødgivningen, også længst væk fra spændingsgiveren og når der er afledning fra højt græs og lignende. I modsætning til andre bånd-produkter på markedet, der alt for hurtigt ”mister pusten”.

Poda Polybånd er forsynet med kraftige kantforstærkninger og monteres på særlige isolatorer, der skånsomt griber om båndet. Vi anbefaler en relativt kort pæleafstand på 3 meter (vejledende) til Polybånd.

Tip: Dårlige samlinger (såsom knuder) vil alvorligt reducere el-hegnets effektivitet og kan få de fine ledere i al polytape til at brænde over. Når du samler et polytape-bånd er det derfor vigtigt at anvende de korrekte samleled.

 

 

 

Download produktblade