En ulv i en skov.
Ulvehegn

Lad ulven blive på den rigtige side af hegnet og beskyt dine dyr mod angreb

Ulvebestanden breder sig og kommer tættere og tættere på vores husdyr. Vi har allerede set denne udvikling i Sverige og Norge, hvor Poda-centrene i årevis har opsat rovdyrsafvisende hegn. Derfor trækker vi på konkrete erfaringer og viden om, hvordan du bedst beskytter dine dyr mod ulveangreb.

Det bør du gøre for at sikre dig og dine dyr mod ulven

Vær særlig opmærksom på dit hegn ved afsides beliggende folde, folde op til skov, når der er terrænforskelle inden- og udenfor hegnet eller fordybninger under hegnet, hvor ulven kan springe over eller krybe under.

Ulve er meget fintfølende og afskrækkes af el-tråde. Derfor skal du sikre dig, at dit elhegn er vedligeholdt og velfungerende. Vi anbefaler at ændre eksisterende 2- eller 3-trådshegn til 4 eller 5 tråde med en indbyrdes afstand på 20 cm. En forbedring af jordforbindelsen og en forhøjelse af hegnet kan også være aktuelt.

Nye hegn som holder ulven ude

Ved etablering af nye folde anbefaler vi et hegn på 125 cm. Hegnet laves med 116 cm højt Poda Supernet suppleret med elektriske hegnstråde. Udvendigt mindst 2 elektriske tråde; én 15 cm fra terræn og den anden ca. 10 cm over nethegnet.

Et alternativ er et 6-tråds elektrisk hegn med den nederste tråd ca. 10 cm over terræn og en trådafstand på ca. 20 cm. En særlig økonomisk løsning kan opbygges som et klassisk Poda Hegn med Insultimber X-bats.

Du kan også etablere en mindre ”natfold” efter ovenstående principper, hvor dyrene lukkes ind om natten for ekstra beskyttelse.

Lad Poda stå for dine hegnsprojekter

Poda-centrene råder over en specialiseret maskinpark og veluddannet fagpersonale. Som en del af Poda-gruppen trækker hvert Poda-center desuden på betydelige fælles erfaringer og ressourcer - også når de helt store opgaver skal løses.

Et samarbejde med dit lokale Poda-center er kort fortalt din sikkerhed for et vellykket hegnsprojekt - gang efter gang!

Lad os montere dit hegn

Vi har monteret hegn siden 1975. Derfor tør vi godt love effektiv og professionel montage af dit hegn 

Læs mere om montage

Få et tilbud

Lad Poda stå for din indhegning. Dit lokale Poda center udarbejder gerne et godt tilbud på dit kommende hegnsprojekt.

En indhegning med får er sikret mod ulve med tre eltråde. En indhegning med får er sikret mod ulve med tre eltråde. En ulv står nær en indhegning med geder. Hegnet er sikret mod ulve. Ulvesikret dyreindhegning, nær en kanal.

Få inspiration til dit hegn

Download vores katalog, som er fyldt med inspiration til dit nye hegn 

Har du spørgsmål? 

Skriv til os, så vender vores lokale Poda Partner tilbage hurtigst muligt

Find Poda partner

Din lokale Poda partner er klar med svar
og kompetent rådgivning

Hvorfor skal du vælge Poda?

Årtiers erfaring

Totalentreprise

Vi passer på miljøet

Garanti for kvalitet