To heste står tæt ved en ledåbning i deres hestefold. Elhegnet er et Polytape hegn.
El-bånd

El-hegn fra Poda med optimal sikkerhed og synlighed

Det moderne el-hegn

El-hegn er i hovedreglen et effektivt og økonomisk alternativ til et ”rigtigt” fast hegn, men især når det gælder el-hegn til heste bør du være særlig påpasselig. Heste er nogle af de vanskeligste dyr at indhegne, og desværre sker der for mange skader og fatale ulykker pga. el-hegn der er af for dårlig kvalitet, er anvendt forkert eller er direkte uegnede til heste.

Podas el-bånd, også kaldet Polytape eller Tape, er et moderne el-hegn med en god sikkerhed. Til hestehegn anvender vi el-bånd i 40 mm’s bredde, som gør hegnet ekstra tydeligt for hestene.

Poda har flere forskellige hegnstyper til heste - se dem alle her

Har du brug for hjælp til at finde det rigtige elhegn til dine heste? Læs vores blogindlæg og bliv klogere!

Vælg det rigtige el-bånd

Først og fremmest skal du vælge el-bånd med en god ledeevne (lav modstand). Det er en forudsætning for, at hegnet kan give et effektivt stød, så dyrene har respekt for hegnet. El-bånd fra Poda har særligt god ledeevne pga. deres mange ledere i høj kvalitet.

Til hestehegn anvender vi 40 mm bred El-bånd, som fås i modellerne ”Powerline” (hvidt med sort kant) og ”TurboStar” (rødt/hvidt samt hvid og brun med diskret rød kantforstærkning).

Et særdeles synligt el-hegn for heste, også i snevejr. Hvis hegnets længde overstiger 500 meter (vejl.) bør du anvende model ”TurboStar”.

El-bånd ”TurboStar” er i en klasse for sig, konstrueret med hele 14 kraftige ledere, udført i særlige, rustfri metallegeringer. Her er der maksimal kraft på stødgivningen, også længst væk fra spændingsgiveren og når der er afledning fra højt græs og lignende. I modsætning til andre bånd-produkter på markedet, der alt for hurtigt ”mister pusten”.

Poda el-bånd er forsynet med kraftige kantforstærkninger og monteres på særlige isolatorer, der skånsomt griber om båndet. Vi anbefaler et pæleafstand på 5 meter (vejledende) til el-bånd.

Tip: Dårlige samlinger (såsom knuder) vil alvorligt reducere el-hegnets effektivitet og kan få de fine ledere i al El-bånd til at brænde over. Når du samler et el-bånd/tape er det derfor vigtigt at anvende de korrekte samleled.

Få mere inspiration til dit hestehegn på vores blog

Strømførende el-bånd

Vil du have et hegn, der er særligt synligt og flot, kan du med fordel anvende el-bånd fra Poda Hegn. Med en bredde på 40 mm er det meget synligt for hestene. Fås i Standard- eller Turboudgave. El-bånd Turbo har bedste ledeevne.


El-bånd er forsynet med en rød kant (TurboStar) eller sort kant (Powerline), som betyder, at hegnet også er synligt i snevejr. Hvis den hvide farve er lidt for dominerende, fås el-bånd TurboStar også i en diskret brun udgave. El-bånd har forstærkede kanter samt hele 3 x 5 metaltråde i superledende materiale, tværforbundet for hver 50 cm.

Dit Poda-center står klar til at hjælpe dig med alt omkring dit hegnsprojekt - og laver gerne en prisberegning til dig. Læs mere her

Alle Podas produkter er kendetegnet ved høj kvalitet og holdbarhed. Det bakker vi gerne op med vores velkendte Poda-garantier. For at give dig et præcist overblik, har vi samlet garantierne her.

Læs mere om vores
garantiordninger

Lad Poda stå for dine hegnsprojekter

Poda-centrene råder over en specialiseret maskinpark og veluddannet fagpersonale. Som en del af Poda-gruppen trækker hvert Poda-center desuden på betydelige fælles erfaringer og ressourcer - også når de helt store opgaver skal løses.

Et samarbejde med dit lokale Poda-center er kort fortalt din sikkerhed for et vellykket hegnsprojekt - gang efter gang!

Priseksempler

2 tråds 40 mm El-bånd Turbo
Hegnspæle: Ø8 x 175 cm trykimprægneret
Pæleafstand: 500 cm
Eks. moms pr. meter

fra DKK 22,-

Inkl. moms pr. meter

fra DKK 27,-
3 tråds 40 mm El-bånd Turbo
Hegnspæle: Ø8 x 175 cm trykimprægneret
Pæleafstand: 500 cm
Eks. moms pr. meter

fra DKK 26,-

Inkl. moms pr. meter

fra DKK 33,-
4 tråds 40 mm El-bånd Turbo
Hegnspæle: Ø8 x 175 cm trykimprægneret
Pæleafstand: 500 cm
Eks. moms pr. meter

fra DKK 31,-

Inkl. moms pr. meter

fra DKK 38,-

Kontakt dit lokale Poda-center, og få hjælp med pris, projektplan, montage mm. Du finder os over hele landet. FIND DIT PODA-CENTER HER

For at du lettere kan få en prisidé om de forskellige hegn, har vi lavet en vejledende meterpris på materialerne til de enkelte hegnstyper. Meterpriserne er et overslag og dækker de basale materialer; pæle og lægter, tråd eller reb som beskrevet. Priserne er ekskl. omkostninger til hjørner, fittings og montage. Priserne på et hegn kan desuden variere på grund af terrænforhold. Vi anbefaler derfor, at du kontakter dit lokale Poda-center for udspecificeret tilbud på dit næste hegnsprojekt.

Der tages forbehold for eventuelle tastefejl, udsolgte varer samt udefra kommende pris- og afgiftsændringer.

Tekniske specifikationer

Produktblad

Lad os montere dit hegn

Vi har monteret hegn siden 1975. Derfor tør vi godt love effektiv og professionel montage af dit hegn 

Læs mere om montage

Få et tilbud

Lad Poda stå for din indhegning. Dit lokale Poda center udarbejder gerne et godt tilbud på dit kommende hegnsprojekt.

Få inspiration til dit hegn

Download vores katalog, som er fyldt med inspiration til dit nye hegn 

Har du spørgsmål? 

Skriv til os, så vender vores lokale Poda Partner tilbage hurtigst muligt

Find Poda partner

Din lokale Poda partner er klar med svar
og kompetent rådgivning

Hvorfor skal du vælge Poda?

Årtiers erfaring

Totalentreprise

Vi passer på miljøet

Garanti for kvalitet