En hest står og kigger mellem eltrådene på et Hippolux elhegn. I baggrunden går to andre heste i deres egen fold.
Hippolux

Det originale sikkerhedshegn til heste fra Poda

Det originale sikkerhedshegn til heste

El-hegn er i hovedreglen et effektivt og økonomisk alternativ til et ”rigtigt” fast hegn, men især når det gælder el-hegn til heste bør du være særlig påpasselig. Heste er nogle af de vanskeligste dyr at indhegne, og desværre sker der for mange skader og fatale ulykker pga. el-hegn der er anvendt forkert eller er direkte uegnede til heste.

Hippolux er udviklet specielt til heste og regnes i dag for at være markedets sikreste el-hegn. Intet hegn er 100% sikkert, men siden introduktionen i 1982 er der kun konstateret få skader på heste, der er indhegnet med Hippolux. Fås i både hvid og brun udgave, og med tilhørende hvide eller sorte isolatorer. Monteres med fordel på trykimprægnerede Poda-pæle i dimensionerne Ø14 cm til afslutninger/hjørner og Ø8 til mellempæle. Pæleafstanden er normalt 8 meter.

Sådan virker Hippolux

Hippolux er opbygget af en kraftig 2,5 mm high-tensile stålkerne, der er belagt med en tyk plastkappe.

Hegnstråden spændes kraftigt op på solidt nedrammede pæle, så risikoen for at hestene kan ”filtre sig ind” i hegnet reduceres. Samtidig fjedrer Hippolux ved kollisioner, hjulpet af den relativt store pæleafstand.

Plastkappen omkring trådkernen beskytter mod skæreskader ved kollisioner. Kappen har gennemgående indlæg af sorte kulfibrer, der leder strømmen effektivt til overfladen, så hestene har respekt for hegnet. Kappen er i øvrigt fremstillet af UV-stabilt kunststof, så hegnet holder sig pænt i årevis.

I forhold til visse andre el-hegnstyper kan der holdes en længere afstand mellem pælene i et Hippolux-hegn, og derfor har du færre udgifter til pæle og isolatorer. Sammenholdt med den lange levetid er Hippolux derfor også en god økonomisk investering.


Hippolux er markedets sikreste el-hegn til heste. Siden introduktionen i 1982 er der kun konstateret ganske få skader på heste, der er indhegnet med Hippolux. Hippolux er originalen, opbygget af en kraftig stålkerne, der er belagt med en tyk plastkappe, som skåner hesten ved kollisioner. Et indlæg af sorte kulfibre gør hegnet strømførende. Der anvendes to eller tre tråde efter race og behov. Hippolux holder farve og kvalitet i årevis. Vælg mellem hvid eller brun. Et superprodukt, helt enkelt!

Alle Podas produkter er kendetegnet ved høj kvalitet og holdbarhed. Det bakker vi gerne op med vores velkendte Poda-garantier. For at give dig et præcist overblik, har vi samlet garantierne her.

Læs mere om vores garantiordninger

Lad Poda stå for dine hegnsprojekter

Poda-centrene råder over en specialiseret maskinpark og veluddannet fagpersonale. Som en del af Poda-gruppen trækker hvert Poda-center desuden på betydelige fælles erfaringer og ressourcer - også når de helt store opgaver skal løses.

Et samarbejde med dit lokale Poda-center er kort fortalt din sikkerhed for et vellykket hegnsprojekt - gang efter gang!

Priseksempler

2 tråds (hvid eller brun)
Højde: 120 cm
Pæle: Ø8 x 175 cm trykimprægneret
Pæleafstand: 700 cm inkl. rustfri skruer
Eks. moms pr. meter

fra DKK 28,-

Inkl. moms pr. meter

fra DKK 35,-
3 tråds (hvid eller brun)
Højde: 120 cm
Pæle: Ø8 x 175 cm trykimprægneret
Pæleafstand: 700 cm inkl. rustfri skruer
Eks. moms pr. meter

fra DKK 37,-

Inkl. moms pr. meter

fra DKK 46,-

For at du lettere kan få en prisidé om de forskellige hegn, har vi lavet en vejledende meterpris på materialerne til de enkelte hegnstyper. Meterpriserne er et overslag og dækker de basale materialer; pæle og lægter, tråd eller reb som beskrevet. Priserne er ekskl. omkostninger til hjørner, fittings og montage. Priserne på et hegn kan desuden variere på grund af terrænforhold. Vi anbefaler derfor, at du kontakter dit lokale Poda-center for udspecificeret tilbud på dit næste hegnsprojekt.

Der tages forbehold for eventuelle tastefejl, udsolgte varer samt udefra kommende pris- og afgiftsændringer.

Tekniske specifikationer

Produktblad

Lad os montere dit hegn

Vi har monteret hegn siden 1975. Derfor tør vi godt love effektiv og professionel montage af dit hegn 

Læs mere om montage

Få et tilbud

Lad Poda stå for din indhegning. Dit lokale Poda center udarbejder gerne et godt tilbud på dit kommende hegnsprojekt.

En brun hest står tæt på hestefoldens elhegn. Bag hesten står endnu en hest i samme hestefold. To heste galopperer ned langs elhegnet i deres hestefold. To heste står i hjørnet af deres fold. Den ene spiser græs fra den anden side af elhegnet. En mand står og klapper en hest henover elhegnet til hestens fold.

Få inspiration til dit hegn

Download vores katalog, som er fyldt med inspiration til dit nye hegn 

Har du spørgsmål? 

Skriv til os, så vender vores lokale Poda Partner tilbage hurtigst muligt

Find Poda partner

Din lokale Poda partner er klar med svar
og kompetent rådgivning

Hvorfor skal du vælge Poda?

Årtiers erfaring

Totalentreprise

Vi passer på miljøet

Garanti for kvalitet